سمپاشی رستوران

سمپاشی رستوران
سمپاشی رستوران

 

وجود سوسک در هر مکانی از نشانه های بی توجهی به پاکیزگی و بهداشت است. سوسک نیز در انتقال میکروبها و انتشار بیماریها نقش مهمی دارد و به علت تغذیه از انواع مواد غذایی و باقی گذاردن فضولات خود بر روی آنها و ایجاد بوی نامطلوب سلامت انسان را به خطر می اندازد، علاوه بر این مشاهده سوسک موجب سلب آسایش روحی وروانی افراد می گردد . سوسک مقداری از غذای بلعیده شده را پس از هضم بر می گرداند و مدفوع خود را نیز در همه جا پخش میکند.

درز و شکاف دیوارها، پشت کابینت ها، اطراف لوله های آبگرم و نقاط گرم و مرطوب ساختمان بخصوص اطراف حلقه چاههای فاضلاب محل زاد و ولد سوسک ها است.
بسته به اینکه نوع سوسری (ریز یا درشت ) باشد نوع سمپاشی فرق دارد. سوسریها بطور کلی در اماکنی زندگی می کنند که گرم ، مرطوب ، تاریک و دارای مواد آلی در حال فساد باشند.
۱- برای مبارزه با سوسریهای نوع آمریکایی (درشت ) بیشتر راه آبها ، سرویسهای بهداشتی ، تاسیسات ، انباری ، موتورخانه ، فاضلاب ، و هر آن چیزی که با فاضلاب سر و کار دارد بایستی به دقت سمپاشی شود.

۲- در مورد سوسریهای آلمانی (ریز ) بایستی تاکید سمپاشی را بیشتر بر روی آشپزخانه و آبدارخانه ها انجام داد و لذا پشت و داخل کابینت ها ، پشت کلید و پریز، سوراخ رول پلاگ ، زیر سینک دستشویی ، اتصال لوله ها و سیم ها ، محل ورود و خروج انواع لوله ها و …. را سمپاشی کرد.

جهت ریشه کنی این حشره باید به موارد ذیل توجه کرد:
بهسازی محیط
˜ سوسک های ریز رستوران برای ادامه زندگی به ۴ فاکتور حیاتی: گرما، رطوبت ، غذا و پناهگاه نیاز دارند.
˜ بهسازی محیط و رعایت بهداشت محیط می تواند با از بین بردن فاکتور های حیاتی، باعث کنترل طولانی مدت سوسک های ریز در رستوران شوند.

اولین قدم در راه مبارزه با سوسک ها رعایت بهداشت و تمیز نگاه داشتن محیط از هر نوع آلودگی است و یا آب ومواد غذایی را از دسترس آنها دور نگهداشت، دریچه فاضلابها را توری گذاشت، برای مبارزه با سوسک نیز میتوان از سموم شیمیایی استفاده کرد.

کنترل شیمیایی
˜کنترل شیمیایی یا سمپاشی دوره ای راهکاری است که بعد از بهسازی محیط می تواند پروسه کنترل را تکمیل کند.
“مواردی که باید در انتخاب تجهیزات رستوران ها و آشپز خانه ها رعایت شود”

˜سطوح میز آماده سازی غذا
میز های آماده سازی غذا در رستوران از جمله محل های شیوع و رشد سوسک های ریز می باشد. در انتخاب این میزها باید دقت لازم بعمل آید که دارای هیج گونه درز و شکافی برای مخفی شدن این حشرات نباشند. و یا این شکاف ها با چسب های مخصوص درزگیری گردند.
˜ استفاده از میزهای آماده سازی دارای تخته های چوبی یا میزهای استیلی که در زیر آنها جهت مقاوت از ورق های چوبی استفاده شده باعث ایجاد محل مناسبی جهت رشد این حشرات می شود.طی روند سمپاشی رستوران ، سمپاشی این بخش ها با دقت خاصی دنبال می شود.
دستگاه های سرخ کن صنعتی
دستگاه های سرخ کن با اینکه دارای حرارت بالایی هستند ولی در هنگام شب محل مناسبی برای تغذیه سوسک های ریز بشمار می آیند. تخلیه روغن به صورت روزانه در پایان شیفت کار و نظافت لگن های این دستگاه از اهم موارد پیش کنترلی می باشد.
˜ در برنامه سمپاشی رستوران کلیه قسمتهای سرخ کن با مواد مخصوص طعمه گذاری و سمپاشی می گردد.
قفسه و طبقات نگهداری مواد غذایی
˜ سوسک ها بیشتر وقت خود را صرف پیدا کردن منابع غذایی می کنند، و قفسه های نگهداری مواد غذایی از جمله نقاطی است که سوسک ریز علاقه خاصی به آن دارد.
˜ نظافت طبقات نگهداری غذا و بسته بودن درب کلیه قوطی ها و بسته های غذایی در مهار منابع غذایی این حشره نقش مهمی دارد.
˜ پیش از سمپاشی رستوران توصیه می گردد کلیه مواد داخل قفسه ها در کیسه های پلاستیکی بزرگ قرار گرفته و از محیط سمپاشی خارج گردد.
تجهیزات و لوازم آشپزخانه
˜ سوسک ها در طول روز در مخفیگاه های تاریک خود را پنهان می کنند. تجهیزات آشپزخانه مکان های ایده آلی جهت مخفی شدن سوسک های ریز به شمار می روند.
در˜ سمپاشی رستوران این مناطق با دقت و سموم خاصی جهت کنترل سوسک ها صورت می گیرد که هم آلایندگی برای لوازم نداشته باشد و هم از لحاظ قدرت ریشه کنی کارا باشد
سینک ظرف شویی
˜ در اطراف سینک های ظرف شویی ب دلیل وجود رطوبت و مواد غذایی محل مناسبی برای رشد سوسک ها می باشد. بنا براین رعایت نظافت این بخش در رستوران بسیار اهمیت دارد و باید بعد از شستسوی ظرف ها، سینک کاملا شسته و تمیز شود.
˜ در آشپزخانه هایی که کمتر مساله بهداشت را رعایت می کنند، سینک های ظرف شویی تبدیل به مکان ایده آلی جهت کلونی شدن و جذب سوسک های ریز می شوند.
˜ همچنین از راه سوراخ فاضلاب سینک ها سوسک های درشت فاضلابی نیز از مجاری فاضلاب به آشپزخانه راه پیدا می کنند.
سوئیچ های برق، پریزها و داکت ها
˜ داکت هایی که کابل های برق از آن عبور کرده اند جایگاه مناسبی برای مخفی شدن سوسک های ریز حتی از اثرات سمپاشی هستند.
˜ سوسک های ریز داخل سوراخ پریز ها و کلیدهای برق می توانند مخفی شوند لذا در سمپاشی رستوران این قسمتها با مواد مخصوص دارای اهمیت می باشد.
جایگاه طبخ غذا
˜ باقی مانده تکه های غذا در اطراف اجاق و میز آماده سازی غذا منبع مناسبی برای تغذیه سوسک های ریز رستوران فراهم می آورند.
˜ روغن های پخت پز در روی و اطراف اجاق گاز و میزهای کار همچنین قسمت های پایه و قسمتهای متحرک شیر های گاز رسوب کرده و ایجاد لایه های چربی می کند، که این مواد مورد استفاده سوسک های ریز می شوند.
˜ جهت تاثیر طولانی مدت سمپاشی رستوران زدودن چربی ها و پاکسازی کلیه این قسمتها باید به صورت روزانه در برنامه نظافت رستوران قرار گیرد.
“شرایط ساختمانی و بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگهدارى و فروش مواد غذائى و اماکن عمومى”
طبق ماده ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ آیین نامه اجرایی ماده (۱۳) قانون اصلاح مواد خوردنی،‌آشامیدنی،‌آرایشی و بهداشتی مصوب ۸/۶/۱۳۸۰ وزیر، ساختمان باید دارای شرایط زیر باشد:
کف ساختمان باید داراى شرایط زیر باشد:
الف- از جنس مقاوم، بدون درز و شکاف و قابل شستشو باشد. ب- داراى کف شور به تعداد مورد نیاز، مجهز به شترگلو بوده و نصب تورى ریز روى آن الزامیست. ت- داراى شیب مناسب بطرف کف شور فاضلاب رو باشد.
دیوار ساختمان:
دیوار ساختمان از کف تا سقف از مصالح مقاوم بوده و طورى باشد که از ورود حشرات و جوندگان جلوگیرى بعمل آورد. تبصره ۱- سطح دیوارها باید صاف، بدون درز و شکاف و برنگ روشن باشد.

پوشش دیوارها باید متناسب با احتیاجات و لوازم مربوط به نوع کار و برحسب مشاغل مختلف، بشرح تبصره‏ هاى ذیل باشد. تبصره ۱- پوشش بدنه دیوار کارگاههاى تهیه مواد غذائى، آشپزخانه، آبدارخانه، انبار مواد غذائى، حمام، مستراح، دستشوئى، رختشویخانه باید از کف تا زیر سقف کارگاهها و کارخانجات تولیدى مواد غذائى تا ارتفاع چهار متر کاشى، سنگ یا سرامیک و دیوار کارخانجات از ارتفاع چهار متر به بالا مى‏تواند از سیمان صاف و صیقلى برنگ روشن باشد. تبصره ۲- پوشش بدنه دیوار انبارهاى بزرگ مانند انبارهاى عمومى و امثال آنها و بنکداریها مى‏تواند از مصالح دیگر مانند سنگ و سیمان صاف و صیقل و برنگ روشن باشد. تبصره ۳- سطح دیوار سالنهاى پذیرائى تا ارتفاع حداقل ۱۲۰ سانتیمتر از کف با سنگهاى صیقلى با سرامیک و یا کاشى و از ارتفاع ۱۲۰ سانتیمترى تا زیر سقف با رنگ روشن قابل شستشو پوشیده شود. تبصره ۴- پوشش بدنه دیوارهاى مراکز تهیه و فروش مواد غذائى از قبیل کبابى، جگرکى کله و پاچه، سیراب و شیردان، ساندویچ و اغذیه، پیتزا، مرغ کنتاکى، قهوه ‏خانه و نظایر آنها باید برحسب نوع بشرح زیر باشد. بند ۱- چنانچه محل طبخ در مراکز فوق ‏الذکر از سالن پذیرائى جداسازى شده باشد قسمت طبخ مشمول تبصره ۱ و قسمت پذیرائى مشمول تبصره ۳ ماده ۱۸ فوق‏الذکر مى‏باشد. بند ۲- چنانچه محل طبخ از سالن پذیرائى جدا نشده باشد کلیه دیوارهاى مراکز مذکور مشمول تبصره ۱ ماده ۱۸ مى‏باشد. تبصره ۵- سطح بدنه دیوارهاى مراکز فروش انواع شیرینى، خشکبار و آجیل، خواربار فروشى، لبنیات فروشى، انواع نان فروشى و عطارى تا ارتفاع ۱۲۰ سانتیمتر با سنگ یا کاشى و یا سرامیک و از ارتفاع ۱۲۰ سانتیمتر تا زیر سقف با رنگ قابل شستشو پوشیده شود. تبصره ۶- پوشش دیوارهاى مراکز فروش انواع گوشت و فرآورده‏هاى گوشتى (و ماهى – سوسیس – و کالباس و مواد پروتئینى) باید از کف تا زیر سقف کاشى یا سرامیک با سطح صاف یا سنگ صیقلى باشد. تبصره ۷- پوشش بدنه دیوارهاى نانوائیهاى سنتى و کارگاههاى پخت انواع نانهاى ماشینى و ساندویچى و فانتزى و انبار آرد و شکر باید از کف تا زیر سقف از جنس کاشى یا سرامیک با سطح صاف یا سنگ صیقلى باشد. تبصره ۸- سطح بدنه دیوارهاى سالن آرایشگاهها از کف تا زیر سقف با رنگ روغنى قابل شستشو پوشیده شود. بدیهى است پوشش بدنه دیوارهاى دستشوئى، سرشوئى، و مستراح در آرایشگاهها باید از کف تا زیر سقف با کاشى یا سرامیک صاف و یا سنگ صیقلى باشد. تبصره ۹- پوشش سطح دیوار سالنهاى پذیرایى در رستورانها و چایخانه‏هاى سنتى باید ضمن دارا بودن طرح و حالت سنتى از کف تا زیر سقف از مصالح مقاوم، صاف، بدون فرورفتگى و شکاف و قابل شستشو باشد.

سقف:
سقف باید صاف، حتى الامکان مسطح، بدون ترک خوردگى، و درز و شکاف و همیشه تمیز باشد. تبصره- پوشش سقف آشپزخانه و هر نوع محل طبخ و همچنین گرمخانه و دوش حمام باید از جنس قابل شستشو و برنگ روشن باشد.
درها و پنجره‏ها:
وضع درها و پنجره‏ها باید داراى شرایط زیر باشد. الف- درها و پنجره‏ها از جنس مقاوم، سالم، و بدون ترک خوردگى و شکستگى و زنگ‏زدگى و قابل شستشو بوده و همیشه تمیز باشد. ب- پنجره بازشو باید مجهز به تورى سالم و مناسب باشد به نحوى که از ورود حشرات بداخل اماکن جلوگیرى نماید. ج- درهاى مشرف به فضاى باز باید مجهز به تورى سالم و مناسب و همچنین فنردار باشد بطوریکه از ورود حشرات و جوندگان و سایر حیوانات جلوگیرى نماید.

 

تلفن تماس و رزرو۰۹۱۹۷۱۵۹۳۸۹

تلفن تماس و رزرو۰۹۱۹۱۴۳۵۲۰۰

ای دی تلگرام : sampashiazin

 

 

برخی مطالب مرتبط با سمپاشی رستوران :

سمپاشی ویلا

سمپاشی منزل

کک و راه های مقابله با کک

خدمات